Чайник топли вода със SMS

Всичко за ГНУ/Линукс. Програмиране на c/c++, java, perl, python, jquery, ruby, bash, php, mysql, css, html и други компютърни неща.

no subject

Postby Fahrenheit » October 14th, 2005, 1:21 pm

[img:36a1f0c268]http://idg.bg/test/1014101430-sms_kettle.jpg[/img:36a1f0c268]С едно натискане на бутон можете да си приготвите тонизираща напитка

Учени изобретиха чайник, който може да се включи и да стопли вода, след като му изпратите SMS с думите "switch on" (включи). Така, още преди да сте се добрали до вкъщи в студените месеци, гореща напитка може да ви очаква без никакво усилие. Необичайната разработка е създадена с обединените усилия на Orange и PG Tips.

Сребристо-черният чайник, който съвсем не е просто нагревател за вода, носи името ReadyWhenUR. Той е снабден с радио приемник, програмиран да получава указанието си от определен номер на мобилен телефон. Високо технологичното устройство ще постъпи в продажба през януари следващата година.

"Този чайник ще преобърне представата за пиене на чай. Сега никой няма да има оправдание, че не е направил освежителната напитка поради заетост. Водата в чайника ще кипва с едно натискане на бутон от мобилния телефон“, коментират от PG. Единственият недостатък на машинката е този, че не информира с SMS когато напитката е готова.

източник:idg.bg
Angrief ist die einzige Verteidigung.
User avatar
Fahrenheit
VIP
 
Posts: 69
Joined: September 16th, 2005, 7:44 am

Return to Компютърни

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest